Vänligen notera Stäng

Vänligen notera att vi inte kommer att kunna skicka iväg din beställning förrän 16 februari.

Gå till kassan >>

Välj sjukdomstillstånd
Björn Lundberg för kontinuerligt statistik på de naturmediciner han skriver ut till sina patienter. Nedan följer en sammanställning på olika sjukdomstillstånd patienter söker för.
a  b  c  d  e  f  g  h  i  j  k  l  m  n  o  p  q  r  s  t  u  v
w  x  y  z      
Du får mängdrabatt när du beställer. Läs vidare här.

Köpvillkor enligt gällande svensk köplag. Om cookies.

För att undvika läkemedelsinteraktioner och samordna vård, är det viktigt att du som patient informerar din läkare vilka naturmedel och kosttillskott du tar. Även om naturmedel och kosttillskott vanligtvis härrör från naturliga källor finns det alltid en mindre risk för biverkningar. En vanlig biverkning är exempelvis illamående vid intag av höga doser av b-vitamin. Ett problem som oftast kan undvikas genom att man intar vitaminerna i samband med kost.

Naturmedel

Naturmedel är ett fenomen

som funnits i Sverige sedan slutet av 1920-talet. De första naturmedelsbutikerna uppstod i Sverige kring 1930-talet. Naturmedel kan, som namnet anger, anses vara medel som är naturliga och som främjar hälsan. Allt fler naturmedel har försvunnit från hälsokostbutikerna då regler blir striktare medförande allt högre kostnader.

Naturmedel är en gren av medicin

där olika naturmediciner, kosttillskott och behandlingar används för att bota eller lindra symtom och sjukdom. Behandling med naturmedel bygger på förutsättningen att människor är naturligt friska, och att tillfrisknande kan ske genom att stimulera kroppens egna läkande förmåga. Grunden för hälsa i naturmedicin är kost, näringslära, homeopati, fysisk manipulation, stresshantering, och motion. Naturmedel behandlar "hela personen", både själ och kropp, och betona förebyggande vård. Sambandet mellan en hälsosam kost och livsstil är tydlig, vilket dessutom förebygger kroniska sjukdomar.

Naturmedel är användbart

framförallt vid behandling av kroniska besvär, men även vid vissa akuta besvär som till exempel urinvägsinfektioner. Ofta kan naturmedicin kombineras med skolmedicinsk behandling, så kallad komplementärmedicin, för att öka välbefinnande och lindra kroniska symtom, såsom trötthet och smärta.

Hälsa är inte endast frånvaro av sjukdom, utan också närvaron av fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande. Sjukdomar kan inte läkas enbart genom att bara dämpa symtom utan orsaken bör alltid sökas och fastställas. Symtom bör ses som kroppens naturliga ansträngningar att läka sig själv och återställa balansen i kroppen och kan ofta vara en viktig indikator på hur sjukdomen kan behandlas.